Academie Mercuur

Erkend studiecentrum sinds 1948

Bedrijf: Aanvullende instrumenten

 

Aanvullende instrumenten

Individuele coaching is altijd maatwerk. Als ondersteuning en om u een totaalpakket te presenteren bieden wij u samen met gerenommeerde partners het navolgende.

Capaciteitenanalyse en/of persoonlijkheidsonderzoek

Door inschakeling van bureau HR-Coach kunnen we aanvullend het instrument capaciteitenanalyse inzetten. Onderzocht worden onder andere werk- en denkniveau, verbale en numerieke intelligentie en ruimtelijk inzicht. Verder kan er aanvullend een persoonlijkheidsonderzoek worden uitgevoerd. Werkinstelling, mate van stressbestendigheid, sociale vaardigheden en een vergelijking van iemands natuurlijke gedrag met zijn gedrag in de werkomgeving.

Integraal gezondheidsmanagement

Wij werken voorts samen met Lampe Therapie op het vlak van integraal gezondheidsmanagement.
Diverse maatschappelijke ontwikkelingen, zoals vergrijzing, stijging ziekteverzuim als gevolg van een zeer sterke toename van mensen met obesitas, diabetes en stress en burn-out verschijnselen, vragen extra aandacht van werkgevers. Immers, dit gaat gepaard met een afname van de productiecapaciteit en hoge ziektekosten. Bovendien doen werkgevers er, in een tijd van enorme uitstroom als gevolg van de vergrijzing, erg verstandig aan om goed gekwalificeerde medewerkers binnen het bedrijf te houden en hen te blijven boeien en aan zich te binden. De tijd, dat werkgevers medewerkers voor het uitkiezen hebben is straks definitief voorbij.

Binnen onze samenwerking zit het traject “versnelde oplossing van stress- en burn-out klachten door een multidisciplinaire aanpak”. In de praktijk betekent dit het volgende. Iemand volgt bijvoorbeeld binnen Academie Mercuur een bepaalde opleiding, training of coachingstraject en wil op die manier weer herintreden in het arbeidsproces of diegene wil zich verbeteren in zijn huidige baan. Het kan zijn, dat diegene zwaarlijvig is en aldus een potentieel risico vormt om snel in de Ziektewet te belanden. Dat feit kan een potentiële werkgever bij voorbaat afschrikken. Kortom, de persoon in kwestie zal aanzienlijk meer moeite hebben om een baan te vinden dan wel te behouden.
Deze cursist geven we dan het advies om contact op te nemen met Lampe Therapie. Die gaan met deze persoon in gesprek voor een medical check, fitness, neurofeedback / emwave, cardio scan, diëtiste, obesitas training, podologie etcetera.
Omgekeerd worden cliënten ook door Lampe Therapie doorverwezen naar Academie Mercuur voor een individueel coachingstraject.
Bedrijven en instellingen kunnen hun eigen medewerkers ook zelf attenderen op deze gecombineerde integrale aanpak. Hiermee kunnen bedrijven en instellingen enorm veel geld besparen.

 Share |